WK 2022 in Qatar kan in de zomer of in de winter (dutch)


Het organisatiecomité van het WK 2022 in Qatar verklaart zich bereid om het voetbaltoernooi ‘in de zomer of in de winter’ te organiseren. Dat maakte het comité vrijdag bekend in een persbericht.

‘We hebben altijd verklaard dat we onze kandidatuur hebben ingediend om het WK 2022 in de zomer te organiseren’, stelt het organisatiecomité. ‘Verschillende prominenten uit de voetbalwereld hebben hun voorkeur voor een winter-WK bekendgemaakt. We zijn bereid om het WK in de zomer of in de winter te organiseren.’

Het comité verduidelijkt dat de technologie om de stadions te klimatiseren goed functioneert en al sinds 2008 gebruikt wordt in het Al Sadd Stadion in Doha.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter verklaarde eerder deze maand in Knokke-Heist dat het initiatief om het WK te verplaatsen van de organisatoren dient te komen.

Michel D’Hooge, voorzitter van de Medische Commissie van de FIFA, vindt een WK in de winter een goed idee. ‘Men vertelt me dat de stadions en de trainingsaccommodaties tot 21 graden geklimatiseerd zullen worden. Spelen is dus geen probleem, maar we moeten ook aan de supporters denken’, aldus D’Hooghe op 15 maart in Knokke-Heist. In Qatar kan de temperatuur in juni tot 45 graden oplopen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/