DSI zoekt een stagiair(e) voor Colourfield!


Dutch Sports Infrastructure zoekt voor het nieuwe concept Colourfield een masterstudent op wo-niveau.

Nederland kent een groot aantal bedrijven die interessante diensten of producten kunnen aanbieden voor de ontwikkeling van de sport infrastructuur. Dutch Sports Infrastructure (DSI), een exportplatform van FME, clustert bedrijven die zich op de internationale markt voor sport infrastructuur richten. DSI koppelt de vraag van buitenlandse opdrachtgevers aan het Nederlands aanbod, om via deze weg een basis leggen voor het succesvol ontwikkelen van sportinfrastructuur.

Onder de vlag van DSI werken Nederlandse bedrijven als Philips, Amsterdam ArenA en Ballast Nedam aan innovatieve concepten die de lokale behoeften en maatschappelijke vraagstukken als uitgangspunt nemen. Hierdoor dragen investeringen in sportinfrastructuur bij aan regionale ontwikkeling, waardoor sport en het organiseren van sportevenementen meer draagvlak krijgen.

Voor India heeft DSI samen met haar lidbedrijven een kleinschaliger sport infrastructuur concept ontwikkeld: Colourfield. Colourfield is een showcase project waarin de diensten en diverse producten van bedrijven als Ten Cate, Heras en Pentair eenmalig bij elkaar worden gebracht om potentiële klanten in de regio te overtuigen van de kennis en expertise van de diverse clusterleden. Dit resulteert in een kleinschalig, veilig, en duurzaam sportveld dat wordt verlicht met ter plekke opgewekte zonne-energie, en waarbij het veld zorgt voor waterzuivering. Naast het ontwikkelen van de ‘hardware’, ontwikkelt de KNVB een sociaal programma om lokale jongeren op te leiden tot voetbal en life-skill coaches. De Nederlandse overheid ondersteunt het bedrijvencluster door middel van een exportprogramma en gedeeltelijke financiering.

Wij zoeken een masterstudent die het integrale aanbod van het Colourfield-concept kan vertalen naar een gezamenlijk ‘ownership’ adviesplan voor de eindgebruiker. Als stagiair(e) zul jij verantwoordelijk zijn voor het maken van de manual die zal worden geleverd aan de opdrachtgever bij de oplevering van het Colourfield.

Jouw werkzaamheden

  1. Het verzamelen van informatie voor en het samenstellen van een technische handleiding m.b.t. onderhoud van het Colourfield.
  2. Het ontwikkelen van een businessplan voor het Colourfield, zodat deze zowel voor sociale en maatschappelijke programma’s gebruikt kan worden, als een volwaardig commercieel doel kan dienen.
  3. Contact onderhouden met de diverse stakeholders in het project zoals sportorganisaties, toeleveranciers, overheid en de diverse projectmanagers.
  4. Ondersteunende werkzaamheden verrichten voor de Colourfields werkgroep en Dutch Sports Infrastructure.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die bezig is met een masteropleiding in een relevante studierichting. Hij of zij is internationaal georiënteerd, weet van aanpakken, en heeft ervaring met het zelfstandig structureren en uitwerken van complexe schriftelijke opdrachten. De ideale stagiair(e) demonstreert daarnaast inzicht in zowel de nexus tussen het commerciële en het maatschappelijke (e.g. Aid for Trade, CSR), als de beide concepten op zichzelf. Beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift, is een vereiste. Affiniteit met techniek en/of sport is een pre.

Deze stageplaats biedt een ambitieuze student de mogelijkheid om zich zes maanden te verdiepen in een innovatief project als Colourfield, zijn of haar netwerk te vergroten met belangrijke nationale en internationale stakeholders uit de sportinfrastructuur wereld, en een hoogwaardig en veelvuldig gebruikt project af te leveren. Uiteraard kan deze stage ook dienen als afstudeerproject.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief en CV voor 25 april naar aafke.mak@fme.nl. Voor meer informatie kun je via datzelfde e-mail adres contact opnemen met DSI.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.