Brainstormsessie Taskforce Olympische Spelen 2024


Wat? Brainstormsessie Taskforce OS2024

Wanneer? 26 september, 10.00

Waar? FME, Zilverstraat 69, Zoetermeer

Maximaal aanmeldingen: 15

Brainstormsessie Taskforce Olympische Spelen 2024

Met de gunning van de Olympische Spelen van 2028 aan Los Angeles, zijn de Spelen van 2024 automatisch toegekend aan de enige andere kandidaat in de race: Parijs. De officiële ratificatie van deze beslissing zal mid-september worden gegeven door het Internationaal Olympisch Comité, maar de positie van Parijs als gastland voor de Olympische Spelen 2024 is vrijwel 100% zeker.

Naar schatting zal er zo’n € 6.6 miljard worden geïnvesteerd in het renoveren van bestaande constructies en infrastructuur, het bouwen van nieuwe locaties en gebouwen, en het creëren van tijdelijke (sport)oplossingen. Voor de partijen die actief zijn in de sectoren gebouwde omgeving en sport infrastructuur creëert deze toekenning aan Parijs daarom significante kansen voor business.

FME Internationaal Ondernemen heeft, samen met vaste lokale partner Transfer Latin Business Consultancy, in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het organiseren van bilaterale evenementen en programma’s tussen Nederland en Frankrijk op het gebied van gebouwde omgeving en (sport)infrastructuur, waarbij bijvoorbeeld contacten zijn gelegd met grote Franse bouwbedrijven. Met de Spelen 2024 in het verschiet ziet FME veel kansen voor de Nederlandse technologische sector, vooral met betrekking tot:

  • De bouw van een nieuw Olympisch dorp en media
  • De bouw van een nieuw Aquatic Center
  • Ontwikkelingen omtrent Safety & Security
  • Tijdelijke structuren
  • Ontwikkeling en renovatie van transportsystemen en infrastructuur
  • Renovatie van bestaande stadions

Door met een aantal innovatieve Nederlandse bedrijven een meerjarige aanpak op Parijs/Frankrijk te ontwikkelen, en onszelf als Nederlandse technologische sector al vroegtijdig aan de relevante partijen te presenteren, verhogen we de kans van slagen. Om deze reden organiseert FME op 26 september een brainstorm sessie met (lid)bedrijven ten behoeve van het oprichten van een (meerjarige) Taskforce OS2024.

Zie jij kansen in Frankrijk, en denk jij graag mee over de vorm van de Taskforce OS2024? Meld je hier aan!